Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τρομο-επιχείρηση σε 3 χώρες της Ευρώπης

Δεκαπέντε άτομα συνελήφθησαν χθες σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία, την ώρα που οι δανέζικες αρχές προειδοποιούν πως τρομοκρατικές οργανώσεις με έδρα το εξωτερικό σχεδιάζουν επιθέσεις στη χώρα.
Εικόνες από τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία μετέδωσε η τηλεόραση του Βελγίου
Εικόνες από τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία μετέδωσε η τηλεόραση του Βελγίου
 

 
Η υπηρεσία πληροφοριών της Δανίας, που δεν αύξησε τον βαθμό απειλής της χώρας, καλεί την Αστυνομία να είναι εξαιρετικά προσεκτική μέχρι το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων. Στο μεταξύ, η Εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι τα άτομα που συνελήφθησαν στις τρεις ευρωπαϊκές χώρες είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές, οι οποίοι θεωρούνται ότι σχεδίαζαν επίθεση στο Βέλγιο.
Η βελγική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες βαριά οπλισμένων ανδρών της Αστυνομίας να πραγματοποιούν έφοδο τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αμβέρσα και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον δύο άτομα, η μία γυναίκα.
Η ολλανδική Αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη στο Αμστερνταμ τριών ανδρών, ηλικίας 25, 26 και 28 ετών, κατόπιν αιτήματος των βελγικών αρχών, με την υποψία της ανάμειξης σε διεθνή τρομοκρατία.
Στη Γερμανία, οι Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα κοντά στο Αααχεν ως ύποπτο για στρατολόγηση νεαρών ανδρών στο Βέλγιο για να πολεμήσουν στην Τσετσενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις